Direktlänk till inlägg 26 april 2016

MySafety rapporterar positiva nyheter till sina kunder

Av mySafety Försäkringar AB - 26 april 2016 15:24

MySafety är försäkrings- och säkerhetsföretaget som är experter på försäkringar och skydd mot akuta problem, såsom vattenläckor eller elfel. Det allra bästa med MySafety är att de har väldigt snabba, kompetenta och effektiva medarbetare. Ringer du som kund på deras jourtelefon kan du förvänta dig förstklassig service, och detta väldigt snabbt. Jourtelefonen hos MySafety är öppen dygnet runt. MySafety erbjuder även sina kunder identitetsskydd, något som också kallas för ID-skydd. Denna försäkring hjälper dig med skydd mot identitetsstölder, ett brott som dessvärre ökat markant de senaste åren. Företaget kan också hjälpa dig om du skulle hamna i problem med hot och kränkningar online, det vill säga om du blir utsatt för integritetsbrott online.

Internetanvändandet ökar men orsakar också problem

Problemställningen med ett ökat internetanvändande är inte bara att människor sitter mer stilla och att allt mer arbete föregår på en dator. Att internet är något helt fantastiskt och något som revolutionerat sättet vi kommunicerar på är ingen nyhet. Dock är det få som inser att med detta nya sätt att kommunicera, ibland som anonym, faktiskt också ökar risken för att internetrelaterade hatbrott skall begås. Det är inte sällan man numera hör termen ”näthat” och man blir ofta mörkrädd när man hör hur människor kan behandla andra online. Näthat kan även beskrivas som mobbning på internet, nätmobbning eller internettrakasserier. Integriteten är hotad och MySafety är ett företag som insett detta problem, som försöker göra något åt det och försöker hjälpa sina kunder. Eftersom internetanvändandet, och således denna typ av brott, ökat så snabbt har inte riktigt våra lagar och regler hunnit med att hantera dem. Många människor befinner sig i en situation där de blivit utsatta för hemska kränkningar, ja till och med hot, på internet och de vet inte vart de skall vända sig. Finns det en lag som hanterar detta? Hur anmäler man ett sådant här brott? Vem kan hjälpa mig? Frågorna blir många och lagarna är svåra att tyda, ja till och med för människorna som jobbar med dem. Resultatet kan bli att poliser och åklagare lägger ärendet åt sidan, till stor besvikelse för den drabbade individen. Skillnaden mellan mobbning på skolgården och mobbning på internet, är att det senare kan spridas som vinden. Och ofta förblir individerna bakom gärningen anonyma eftersom polisen inte kan få ut tillräckligt mycket information. En annan sak är att saker stannar kvar på internet, kanske för alltid. Varför skall hot och kränkningar som begås på internet behandlas annorlunda jämfört med de hot som begås ”på riktigt”? Dessa frågor är befogade, och äntligen kan företaget MySafety rapportera att Sverige har initierat och slutfört en utredning som hanterar många av dessa frågor. Utredningen ”Integritet och straffskydd” blev färdig i februari 2016 och många av slutsatserna välkomnas, till exempel av företaget MySafety. Koncernchef Carl Johan Thorsell skriver i sin artikel, på hemsidan hos MySafety, att ”Det är inte en dag för tidigt att utredningen gått i mål, men frågan är vad som händer nu”. I den tunga utredningen, som slutar på sida 653, kan man hitta några centrala punkter som adresserar många av de problem som finns när det gäller dagens skydd av integritet online. De punkter med tydligast profil hanterar till exempel i) ett utvidgat ansvar för olaga hot, ii) ny straffbestämmelse om olaga integritetsintrång, iii) ofredandebestämmelsen ska gälla fler fall, iv) ärekränkningsbrotten skall skydda anseendet, självkänslan och värdigheten även på internet, och; v) utvidgning av straffansvar för den som tillhandahåller elektronisk anslagstavla, till exempel sociala medier.


 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av mySafety Försäkringar AB - 26 april 2016 15:02

Försäkrings- och säkerhetsföretaget MySafety är ett företag som i nuläget finns i flera länder och som hjälper dig med försäkringar vid till exempel identitetsstöld. Dessa försäkringar kallas också identitetsskydd, eller ID-skydd. Detta företag kan ä...

Av mySafety Försäkringar AB - 20 april 2016 09:56

Försäkrings- och säkerhetsföretaget MySafety erbjuder sina kunder många olika typer av försäkringar. Bland annat ett identitetsskydd, eller ett så kallat IS-skydd, som hjälper dig med skydd mot identitetsstölder. Ett sådant brott kan ge stora konsekv...

Presentation

mySafety Försäkringar AB startade 1999. Sedan 2007 ägs vi av Litorina och mySafety är idag ledande inom ID-skydd och vardagssäkerhet i Sverige, Norge, Finland, Polen, Ryssland och Ukraina.

Till mySafety Försäkringar vänder du dig för att återfinna för

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ mysafety med Blogkeen
Följ mysafety med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se