Direktlänk till inlägg 20 april 2016

MySafety hjälper dig med ditt identitetsskydd på nätet

Av mySafety Försäkringar AB - 20 april 2016 09:56

Försäkrings- och säkerhetsföretaget MySafety erbjuder sina kunder många olika typer av försäkringar. Bland annat ett identitetsskydd, eller ett så kallat IS-skydd, som hjälper dig med skydd mot identitetsstölder. Ett sådant brott kan ge stora konsekvenser för dig, både praktiskt och ekonomiskt. Man skall inte heller glömma den mentala stress som ett sådant här brott kan komma att föra med sig till dig som brottsoffer. Identitetsstöld är ett fruktansvärt brott som har ökat markant den senaste tiden i och med ett ökat internetanvändande bland alla människor i samhället. Detta har MySafety lagt märke till och erbjuder därför sina kunder en bra försäkring mot denna typ av brott.

 

Ny utredning gällande integritet online är välkommen och lovande

Koncernchefen Daniel Elfvendal på MySafety har skrivit en artikel som är publicerad på MySafetys hemsida. Artikeln berör den nya utredningen om integritet online. Daniel, från MySafety, skriver att utredningen är gedigen och genomtänkt och konstaterar att den även tagit in synpunkter från viktiga remissinstanser. Detta gör utredningen trovärdig, viktig och bra. I och med denna utredning kommer vi förmodligen se en ny lagstiftning som bland annat reglerar problem som näthat, alltså till exempel hotbilder mot människor online, runt årsskiftet 2016/2017. ”Inte en dag försent”, konstaterar Daniel från MySafety. Ett begrepp som är nytt i och med denna utredning är begreppet olaga integritetsintrång. Olaga integritetsintrång skall alltså införas i Brottsbalken, om man skall följa utredningens förslag. Detta är en lag som ligger högt upp på agendan hos både polis och åklagare. Brottsbalken är också något som de flesta lekmän känner till, till skillnad från till exempel BBS-lagen, vilket medför att individen enklare kommer att kunna förstå sina rättigheter. När man känner till dina rättigheter kan man också ställa medvetna, och högre, krav på både polis och åklagare. Daniel, koncernchef på MySafety, Kommer olaga integritetsintrång med i brottsbalken, kommer det att vara svårare för polis och åklagare att avskriva anmälningar, detta kommer i sin tur att kräva fler resurser. Åklagarmyndigheten har till och med uttalat sig i ärendet och säger att de kommer att behöva runt en miljon kronor årligen till resurser rörande detta. Här ser Daniel från MySafety en uppenbar risk att lagändringarna kommer att bli helt verkningslösa och konstaterar att detta måste vara en grov missräkning. Flera tunga remissinstanser som också gjort utredning ser inte uppenbara behov av en sådan förstärkning av resurser. En intressant del i utredningen handlar om att företag som driver en plattform, eller sociala medier, själva ska ha större ansvar. Detta betyder att det skulle kunna bli enklare för företag att ta bort material som hotar eller förtalar en annan människa. Detta blir såklart svårare för utländska företag, men denna markering kan ju komma att betyda att både svenska aktörer och internationella aktörer börjar följa svensk lagstiftning. Sammantaget så är utredningen bra och ger möjlighet för en ny lagstiftning som gör att individer enklare kan anmäla olaga integritetsintrång. Denna utredning är relevant för MySafety som länge har hjälpt kunder med ID-skydd, eller identitetsskydd.

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av mySafety Försäkringar AB - 26 april 2016 15:24

MySafety är försäkrings- och säkerhetsföretaget som är experter på försäkringar och skydd mot akuta problem, såsom vattenläckor eller elfel. Det allra bästa med MySafety är att de har väldigt snabba, kompetenta och effektiva medarbetare. Ringer du so...

Av mySafety Försäkringar AB - 26 april 2016 15:02

Försäkrings- och säkerhetsföretaget MySafety är ett företag som i nuläget finns i flera länder och som hjälper dig med försäkringar vid till exempel identitetsstöld. Dessa försäkringar kallas också identitetsskydd, eller ID-skydd. Detta företag kan ä...

Presentation

mySafety Försäkringar AB startade 1999. Sedan 2007 ägs vi av Litorina och mySafety är idag ledande inom ID-skydd och vardagssäkerhet i Sverige, Norge, Finland, Polen, Ryssland och Ukraina.

Till mySafety Försäkringar vänder du dig för att återfinna för

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ mysafety med Blogkeen
Följ mysafety med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se